L1080047-UNAMICAMESIJAESTA

familia-al-completo-reducida_web

(MÁS ABAJO EN CASTELLANO)

Us expliquem una mica sobre nosaltres. Som la Montse, en Javi , l’Abril, la Lluna i l’Aran. L’arribada de l’Abril va fer que la maternitat suposés per a mi (Montse) el major descobriment de la meva vida, com per a tantes altres mares i pares. Connectar-te amb l’essència de la vida a través de la teva petita criatura, veure els passos que dóna un petit ésser humà, sense prejudicis, de forma pura i natural, meravellar-te amb les seves reaccions i aprenentatges fan que la criança conscient i respectuosa siguin el nostre leit motiv. Des d’aquí us obrim les portes de casa nostra per què us hi quedeu tot el temps que vulgueu.

Aquest diari d’aventures és el resultat d’un intent humil, sincer i emotiu de compartir amb tothom materials, activitats, jocs i coses poti-poti que fem amb les nostres filles, a casa i en exterior. Molts materials i activitats estan inspirats en pedagogies alternatives, moltes altres simplement sorgeixen espontàniament o les hem après d’altres famílies. També hi ha moltes costures que faig en el meu petit temps lliure, m’apassiona treballar amb les mans.

Si ens vols contactar per algun motiu perquè necessiteu informació d’algun patró de roba, o d’algun DIY, o un troc, el que sigui… ho podeu fer a montse2002@hotmail.com, nosaltres encantades d’obrir-vos casa nostra!!

Més sobre nosaltres

Som la Montse  (1984), en Javi, l’Abril (nascuda al març del 2012), la Lluna (noviembre del 2013) i l’Aran (novembre del 2015). El passat juny del 2014 l’Abril va deixar d’anar a una Escola Bressol pública de Barcelona, on vam tenir molt bona experiència, però arrel d’un trasllat a Aranjuez (Madrid) per motius laborals i personals, aprofitem i provem un gran repte que teníem al cap des de feia mesos: educar a les nenes a casa, concretament, jo mateixa (Montse) a totes dues. Ens agrada molt la criança i l’educació individualitzada, lliure i tranquila, on el ritme del dia a dia s’acomodi una mica a les seves experiències d’aprenentage. Sempre em plantejava quan seria capaç d’educar-les a les dues a casa… per fer-ho, es necessiten eines, es necessita valentia, paciència en dosis més grans del normal, assumir que estaràs 24 hores amb les teves filles… i a la vegada el meu cap sempre em deia: l’etapa més rellevant en la vida d’una criatura és dels 0 als 3 anys.

En Javi sempre m’ha animat a llençar-me a la piscina, però la gent que ens envoltava, o millor dit, la societat en general, el rol de la dona, el que s’espera d’una noia jove amb professió i futur, sempre em frenava a provar-ho. Jo no ho veia possible. A més a més, no volia “cuidar-les” o “tenir-les a casa”, així ho expressava jo mateixa i molta gent que “s’encarrega de les nenes a casa fins que arribin als 3 anys”. Cal prendre’s la tasca d’educar a la canalla de manera conscient, i jo no volia simplement tenir-les a casa, i per això vaig començar a dir-me a mi mateixa que jo “educaria a les meves filles a casa”.

Per tot això, calia començar des de mi mateixa revaloritzant la tasca que volia emprendre, i d’aquesta manera em vaig posar a treballar buscant recursos sobre educació lliure, una branca de l’educació de la qual se’n parla de vegades però mai se sap amb detall i menys encara algunes pedagogies que s’inclouen.

Ara l’Abril ja va a una escola pública (P3) perquè ho vam veure adequat. Ella i la família ens hem adaptat tot i els petits aspectes que sempre pots observar com a millorables (perquè en el fons ens agradaria que hi hagués un enfoc diferent…). Continuo a casa amb la Lluna i l’Aran i la dinàmica ha canviat molt a quan estaven l’Abril i la Lluna a casa. Cada nena és un món, i ara la Lluna necessita més espai exterior, més parc, més passeig, més camp, més jardins… i d’aquí que el nostre bloc ara per ara no té tantes propostes educatives i més de costures que fa la mama ens les seves breus estones lliure.

El més agraït de l’experiència de tenir les nenes a casa:
– criar-les cos a cos, alletant-les a totes dues sense prejudicis
– educar-les i acompanyar-les en el seu creixement al seu ritme, on el rellotge dels adults es relentitza i es fa protagonista la nena amb la descoberta i l’aprenentatge en tot moment: en el despertar cada dia i mirar per la finestra quin temps fa, vestir-nos, preparar l’esmorzar i pendre’l, triar les activitats diàries en cada momento, de manera espontània…
– triar una educació individualitzada sense pautes estrictes
– estimular l’autonomia i independència (que no sempre és fácil…)
– enfortir lligams amb la mare, el pare i la germana, que els hi ajudarà a tenir confiança i seguretat en elles mateixes.
– educar a dues nenes de diferents edats al mateix entorn estimula valors com la responsabilitat, la paciència, l’imitació en els errors i en els aspectes positius
– protagonistes dels seus menús diaris, de les activitats que volen fer

El més difícil d’assumir:

les teves criatures tenen reaccions amb tu i amb les germanes que d’estar en una escola, les tindria amb l’educadora o amb els companys
– de vegades els ritmes es relenteixen, però viure en un entorn d’educació lliure no significa viure sense normes, rutines i horari
– jo em veig limitada: 3 criatures fan que no sempre estiguis fresca i les nenes vagin en sintonia viure en una família nombrosa
moltes vegades els teus frustracions es reflecteixen en els comportaments de les teves filles. Ser conscient de què les teves filles són el teu mirall pot ser molt dur- jo em veig limitada: 3 criatures fan que no sempre estiguis fresca i les nenes vagin en sintonia viure en una família nombrosa
de vegades el que pot ser un somni per a moltes famílies (comptar amb més hores per atendre les teves filles), per a tu pot ser un dia esgotador perquè no desconnectes de la teva família mai

 

CASTELLANO

Os contamos algunas cosas sobre nosotras. Somos Montse, Javi, Abril, Lluna y Aran. La llegada de Abril hizo que la maternidad supusiera para mí (Montse) el mayor descubrimiento de mi vida, como para tantas otras madres y padres. Conectarte con la esencia de la vida a través de tu pequeña criatura, ver los pasos que da un pequeño ser humano, sin prejuicios, de forma pura y natural, maravillarte con sus reacciones y aprendizajes hacen que la crianza consciente y respetuosa sean nuestro leit motiv. Desde aquí os abrimos las puertas de nuestra casa para que os quedéis todo el tiempo que deseéis.

Este diario de aventuras es el resultado de un intento humilde, sincero y emotivo de compartir con todos/as vosotros/as materiales, actividades, juegos y cosas varias que hacemos con nuestras hijas, en casa y en exterior. Muchos materiales y actividades están inspirados en pedagogías alternativas, muchas otras simplemente surgen espontáneamente o las hemos aprendido de otras familias. También hay muchas costuras que hago en mi pequeño tiempo libre, me apasiona trabajar con las manos.

Si quieres contactar con nosotras por algún motivo, porque necesitas información de algún patrón de ropa, o de algún DIY, o un trueque, lo que sea… puede hacerlo en montse2002@hotmail.com, ¡¡nosotras encantadas de abriros nuestra casa!!

Más sobre nosotras

Somos Montse (1984), Javi, Abril (nacida en marzo de 2012), Lluna (noviembre de 2013) y Aran (noviembre de 2015). El pasado junio de 2014 Abril dejó de ir a una escuela infantil pública de Barcelona donde tuvimos muy buena experiencia, pero a raíz de trasladarnos a Aranjuez (Madrid) por motivos laborales y personales, aprovechamos y probamos un gran reto que teníamos en la cabeza desde hacía meses: educar a las niñas en casa, concretamente, yo misma (Montse) a las dos. Nos gusta mucho la crianza y la educación individualizada, libre y tranquila, donde el ritmo del día a día se acomode un poco a sus experiencias de aprendizaje. Siempre me planteaba si sería capaz de educarlas a las dos en casa… para hacerlo, se necesitan herramientas, se necesita valentía, paciencia en dosis más grandes de lo normal, asumir que estarás 24 horas con tus hijas... y a la vez mi cabeza siempre me decía: la etapa más relevante en la vida de una criatura es de los 0 a los 3 años.

Javi siempre me ha animado a lanzarme a la piscina, pero la gente que nos rodeaba, o mejor dicho, la sociedad en general, el rol de la mujer, lo que se espera de una chica joven con profesión y futuro, siempre me frenaba a probarlo. Yo no lo veía posible. Además, no quería “cuidarlas” o “tenerlas en casa”, así lo expresaba yo misma y mucha gente que “se encarga de las niñas en casa hasta que lleguen a los 3 años”. Hay que tomarse la tarea de educar a los niños de manera consciente, y yo no quería simplemente tenerlas en casa, y por eso empecé a decirme a mí misma que yo “educaría a mis hijas en casa”.

Por todo ello, era necesario empezar desde mi misma revalorizando la tarea que quería emprender, y de esta manera me puse a trabajar buscando recursos sobre educación libre, una rama de la educación de la que se habla a veces pero nunca se sabe con detalle y menos aún algunas pedagogías que se incluyen.

Ahora Abril va a una escuela pública (P3) porque lo vimos adecuado. Ella y la familia nos hemos adaptado a pesar de los pequeños aspectos que siempre puedes observar como mejorables (porque en el fondo nos gustaría que hubiera un enfoque diferente …). Sigo en casa con Lluna y Aran, y la dinámica ha cambiado mucho de cuando estaban Abril y Lluna en casa. Cada niña es un mundo, y ahora Lluna necesita más espacio exterior, más parque, más paseo, más campo, más jardines… y de ahí que nuestro blog hoy por hoy no tiene tantas propuestas educativas y cuenta con más de costuras que hace mamá en sus breves ratos libre.

Lo más agradecido de la experiencia de tener las niñas en casa:
– Criarlas cuerpo a cuerpo, amamantando a dos sin prejuicios
– Educarlas y acompañarlas en su crecimiento, a su ritmo, donde el reloj de los adultos se ralentiza y se hace protagonista la niña con el descubrimiento y el aprendizaje en todo momento: en el despertar, cuando cada día miramos por la ventana qué tiempo hace, vestirnos, preparar el desayuno y tomarlo, elegir las actividades diarias en cada momento, de manera espontánea…
– Elegir una educación individualizada sin pautas estrictas
– Estimular la autonomía e independencia (que no siempre es fácil…)
– Fortalecer lazos con la madre, el padre y la hermana, que les ayudará a tener confianza y seguridad en sí mismas
– Educar a dos niñas de diferentes edades en el mismo entorno estimula valores como la responsabilidad, la paciencia, la imitación en los errores y en los aspectos positivos
– Protagonistas de sus menús diarios, de las actividades que quieren hacer

Lo más difícil de asumir:

Tus criaturas tienen reacciones contigo y con las hermanas que de estar en una escuela, las tendría con la educadora o con los/as compañeros/as
– A veces los ritmos se ralentizan, pero vivir en un entorno de educación libre no significa vivir sin normas, rutinas y horarios
Muchas veces tus frustraciones se reflejan en los comportamientos de tus hijas. Ser consciente de que tus hijas son tu espejo puede ser muy duro
En ocasiones lo que puede ser un sueño para muchas familias (contar con más horas para atender a tus hijas), para ti puede ser un día agotador porque no desconectas de tu familia nunca
Yo me veo limitada: 3 criaturas hacen que no siempre estés fresca y las niñas vayan en sintonía con nuestra familia numerosa

6 Comments

  • unamicamesijaesta

   A veure si us agrada els que posem… I podeu dir-nos suggerències de temes, es clar!!!

 1. Responder

  Cuando buscaba escuela para mi primer hijo he pensado millones de veces en educar en casa pero no fui suficientemente valiente. Que suerte tiene tus niñas!

  • unamicamesijaesta

   Realmente al final hemos decidido escolarizar a Abril a los 3 años, en parte, porque voy a tener mi tercera criatura en 4 años y creo que me costaría un poco realizar la tarea de madre y educadora en casa con un/a bebé y atenderlas como nos gustaría 😉 En todo caso, hasta donde hemos llegado, estamos felices y contentas!!!

 2. Paula

  Responder

  Qué grandes sois Javier y Montse!!! Y qué valentía educarlas tres años en casa. Yo he estado 20 meses con los mellizos en casa y es un trabajo descomunal!!! Muchas felicidades y un beso muy grande desde Lucerna!

  • unamicamesijaesta

   ¡Paula! Tenemos nuestros momentos destroyer, como en todas las casas, sólo que siempre tratamos de ser positivas 😉 Estoy segura de que tus peques han estado en la gloria estos 20 meses, mejor contigo que con nadie.

Leave Comment

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *