Aquesta és una entrada que venim preparant des de fa molt de temps, i esperem que la trobeu d’utilitat. Hem pensat que la feina que ens ha dut a nosaltres dissenyar-lo, comprar preus i qualitats de materials, calcular quantes unitats de cadascun de material es necessiten per minimitzar costos… Tot això, calia compartir-ho!!
No sé si us interessa gaire plantar verduretes a casa, cuidar-les, mimar-les, veure com les petites agafen les flors, els fruits verds, explicar-li’s que les hem de deixar créixer a la planta perquè és el cicle natural, que amb un terra ric en nutrients i sol creixeran molt bé, anar veient com es fan grans les verdures amb unes ganes infinites de collir-les quan encara són ben petites.
No sé si us interessa gaire, però espero que us entrin les ganes ben aviat perquè és molt profitós. A nosaltres ens agrada moltíssim tenir un hort a casa!! Aquest és el segon que tenim (el primer es va quedar a Barcelona quan ens vam mudar), i aquesta vegada és més gran.
En Javi ha fet uns plànols espectaculars i unes instruccions amb els passos a seguir, quantitats del material i demés on no falten detalls. Els materials estan calculats i referenciats per aconseguir-los al Leroy Merlin (era l’opció més viable econòmicament i més còmoda d’aconseguir. Els fusters del poble no comten amb fusta per exteriors i l’havien d’encarregar fer i sortia caríssim!!)
En el següent PDF trobareu:
– el mateix llistat de materials que us trobeu aquí inclòs a l’entrada.
–plànols de plantes, alçats i seccions, on veureu clarament les diferents parts que composen l’hort i com anomenem cada part (piezas A, piezas B, piezas, C)
– procès de muntatge, seguint 6 pasos, que us trobeu aquí inclòs a l’entrada afegint-hi fotos reals de com avancem.
Instruccions d’impressió:
– fulls DIN-A3 i sense marges
Quan obriu el PDF veureu que la darrera pàgina, la quarta, té una part que es veu en gris. Una vegada us descarregueu el document al vostre ordinador ja ho veureu correctament.
Descàrrega aquí: PDF Construcción de huerto urbano Una mica més i ja està
Paso 1. INICIO: se montan las piezas de los testeros. Para fijar las viguetas (piezas D) a los postes verticales (piezas E), emplearemos los tornillos tirafondos 6 x 80. Para fijar las tablas (piezas C), usaremos los tirafondos 4 x 45.
Paso 2. ESTRUCTURA BASE: se montan las piezas de apoyo centrales. De nuevo, para fijar las viguetas (piezas D) a los postes verticales (piezas E) , emplearemos los tornillos tirafondos 6 x 80. Quedarán inestables porque los postes podrán girar, pero se solucionará más adelante.
Paso 3. REPLANTEO: se colocan las tablas de los extremos (piezas B). Para fijarlas, usaremos los tirafondos 4 x 45. Estas piezas permitirán replantear la estructura general de todo el huerto en toda su dimensión.
Paso 4. SUELO: se monta el suelo del huerto (piezas A). Para fijar las tablas, usaremos los tirafondos 4 x 45 según el esquema de ubicación de los mismos en planta.
Paso 5. CIERRE: se colocarán las tablas de los laterales (piezas A). Para fijarlas, usaremos los tirafondos 4 x 45 según el esquema de ubicación de los mismos en alzado.
Paso 6. TERMINACIÓN: con ayuda de una grapadora de pared, colocaremos la malla antirraices en tantas piezas como sea necesario para cubrir fondo y laterales.
Paso 7. TIERRA: la capacidad que tiene este huerto de 210 x 100 x 45 es de 560 litros aproximadamente.
Nosaltres ja hem fet diversos horts, inclús algún per encàrrec, així que aquesta versió és el resultat millorat de diferents proves. En tot cas, ja sabeu, si teniu dubtes, comenteu i resoldrem totes les qüestions!! I si teniu millores a introduir, compartiu-les!!